Bezig met laden…

TRAINING - COACHING - ADVISERING

Ondersteuning van ontwikkeling van mensen, teams en organisaties

Leiderschap

Uit divers onderzoek blijkt overduidelijk dat leiders een significante stempel drukken op de cultuur binnen een bedrijf of organisatie en dat deze cultuur weer een behoorlijke impact heeft op de uiteindelijke (financiĆ«le) resultaten. Daarnaast wordt het belang van duurzaam leiderschap steeds meer ingezien. Hierbij gaat het om het ontwikkelen en versterken van leiderschapskwaliteiten die zich niet meer primair op de korte termijn richten, maar veeleer op resultaten die ook op de langere termijn goed zijn voor het individu, de organisatie en de samenleving. Ergo: investeren in leiderschapsontwikkeling loont!

Voor leiders is het in eerste instantie essentieel om feedback te krijgen over hun leiderschap: welke stijlen beheers ik, welke impact heeft mijn gedrag op mijn mensen, is men bereid om mij te volgen, hoe realiseer ik duurzaam leiderschap? Door gebruik te maken van diverse instrumenten kan hier snel en makkelijk inzicht in verkregen worden. De leider, manager of directeur kan vervolgens zijn externe coach als sparring partner gebruiken in zijn of haar leiderschapsontwikkeling. Door na verloop van tijd opnieuw gebruik te maken van instrumenten kan er ook daadwerkelijk gemeten worden of er progressie is gemaakt in de gewenste richting. Krijnen Change & Learning is gecertificeerd in verschillende instrumenten die hiervoor gebruikt kunnen worden (o.a. ILS (Inventory of Leadership Styles), ESCI (Emotional & Social Competency Inventory), Leadership Indicator, TMA, Octogram)). Dergelijke instrumenten worden vaak ingezet als startpunt van individuele coaching trajecten.

Naast de ontwikkeling van individueel leiderschap kan we je ook ondersteunen in het versterken en ontwikkelen van leiderschap teams zoals management teams. In een dergelijke Leadership Journey gaat het allereerst om inzicht te krijgen in het eigen functioneren en daar duidelijke verbeterdoelstellingen in aan te geven. Daarnaast wordt er o.a. gekeken naar strategieontwikkeling, communicatie, effectiviteit rond besluitvorming en team dynamica. Doel van de Journey is om de effectiviteit van het leiderschapsteam te vergroten waarbij eveneens de ontwikkeling van competenties en vaardigheden van de individuele leden versterkt wordt. Door gebruik te maken van 1:1 coaching en Action Learning Groups kan de persoonlijke ontwikkeling nog verder vorm gegeven worden.

Voor meer informatie: neem gerust contact op (contactpagina).

Terug naar HOME